Secretele unui tort perfect

Chiar daca sunteti cea mai buna bucatareasa in materie de prajituri de casa sau torturi copii, cu siguranta ca veti gasi utile sfaturile de mai jos.

– incepe prin alegerea castronului potrivit pentru a face mix-ul de ingrediente.

– ordinea in care amesteci ingredientele conteaza din cauza reactiilor chimice care se pot starni intre unele dintre aceste ingrediente.

– din aluatul prajiturilor moi nu pot lipsi laptele, bicarbonatul de sodiu, untul si ouale.

– daca nu stiai inca, atunci acest sfat ti se va parea cel mai util. Dupa ce aluatul pentru tort sau cozonac este gata, va trebui sa il aerisiti, iar acest lucru se face prin framantare pana creste volumul aluatului.

– cunoaste indeaproape capacitatile de coacere ale cuptorului tau si asigura-te ca este calibrat corect, astfel incat aluatul tau sa se coaca uniform si deasupra si dedesubt.

– in timpul coptului puteti, din cand in cand, sa apasati in centrul aluatului pentru a elibera bulele de aer din aluat.

– culoarea este importanta, asa incat hotaraste-te inca dinainte ce topping alegi pentru tortul tau si nu ezita sa il ornezi cu fructe.

– utilizati faina potrivita pentru reteta de prajituri pe care ati ales-o. Faina are cele mai multe proteine si poate deveni foarte densa daca nu o pregatiti cum trebuie.

– chimia ingredientelor adaugate in aluatul tau va da acea nota de rafinament pe care fiecare prajitura in parte o are. De aceea, nu uita sa cumperi si sirop pentru ca checul sau tortul pe care il pregatesti sa fie destul de zemos.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.