Cum sa-si faca cineva singur siropul de tuse
Nu este nevoie de medicamente scumpe atunci cand pe cineva supara tusea. Cele mai bune remedii se gasesc in bucatarie. In doar cateva minute, se poate sa-si prepara singur un sirop de tuse natural, gustos si eficient. Nu va mai avea nevoie de nimic altceva.
Sirop cu citrice şi scortisoara
Este nevoie de o portocala, o lamaie, cateva feliute de ghimbir proaspat, boabe de piper, doua batoane de scortisoara, doua linguri de apa, două de ulei de cocos si o cescuta de miere. Lamaia si portocala se spala si se taie cubulete, cu tot cu coaja, se amesteca intr-un vas cu piperul, ghimbirul, apa si scortisoara si se lasa 5-8 minute pe foc, amestecand si zdrobind usor fructele. Se adauga uleiul de cocos si se da de-o parte sa se raceasca. Cand inca e caldut, se indulceste cu miere, se amesteca bine, apoi se strecoara. Siropul obtinut se administreaza pe parcursul zilei, cate două lingurite.
Sirop picant cu hrean
Aceasta radacinoasa este celebra pentru puterea ei de a trata afectiunile gatului. Se ia o radacina medie, se curata, se da pe razatoare, se dilueaza cu putina apa si se pune la fiert pentru cateva minute. Cand s-a inmuiat hreanul, se da vasul de-o parte, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se indulceste cu 3-4 linguri de miere si se strecoara.
Sirop de ridiche neagra
Multe siropuri de tuse din comert au la baza ridichea neagra. Se scobeste o ridiche, se pune miere in interior si se lasa peste noapte langa o sursa de caldura. Dimineata, sucul rezultat se varsa intr-un borcan cu filet si se consuma pe parcursul zilei.
Suc piperat.
Este nevoie de otet de mere, suc de lamaie, piper rosu, ghimbir, miere si apa. Fiecare ingredient actioneaza in felul sau pentru stoparea tusei. Ghimbirul este antiinflamator si descongestionant, otetul restabileste pH-ul organismului si fluidizeaza secretiile, piperul incalzeste si reduce durerea, mierea actioneaza ca un balsam pentru gat, are proprietati antibacteriene, iar sucul de lamaie vine cu un aport de vitamina C, pentru intarirea imunitatii. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva ore la macerat.