Cum poti sa iti reglezi eficient tranzitul intestinal?
Tulburarile digestive sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care societatea actuala se confrunta, din cauza unui stil alimentar haotic. Mancatul in graba, omiterea meselor importante si consumarea preparatelor fast-food sau chiar a semipreparatelor sunt doar cateva dintre obiceiurile nesanatoase care pot sa duca la dereglarea tranzitului intestinal.
Cu toate acestea, este necesar ca afectiunile sistemului digestiv sa fie tinute sub control, pentru ca in timp pot duce la aparitia unor afectiuni grave.
5 remedii naturiste care te ajuta sa imbunatatesti activitatea tranzitului intestinal
1. Uleiul de masline
Potrivit specialistilor in nutritie, uleiul de masline are capacitatea de a lubrifia intestinul, reducandu-se riscul de manifestare a constipatiei. Este nevoie doar de o lingura de ulei de masline pe zi pentru mentinerea unui tranzit intestinal sanatos. Se recomanda si consumarea acestuia pe stomacul gol, mai ales persoanelor care se confrunta cu o constipatie cronica.
2. Ceai de crusin
Ceaiul de crusin este cunoscut pentru capacitatea sa de a favoriza motilitatea intestinala si de a estompa dezechilibrul electrolitic. Din acest motiv, se recomanda consumarea a doua cani de ceai pe zi, atat dimineata, cat si seara, ameliorand cu succes constipatia.
3. Aloe Vera
Planta de Aloe Vera a facut inconjurul lumii datorita beneficiilor pe care le ofera asupra sanatatii generale ale corpului, fiind cunoscuta pentru efectele sale curative si laxative. Datorita barbaloinei, o substanta care se afla la nivelul plantei, se favorizeaza cresterea nivelului de apa, dar si a secretiei de mucus, care contribuie semnificativ la crearea efectului laxativ.
4. Varza murata
Un alt remediu care poate sa fie folosit pentru reglarea tranzitului intestinal si a metabolismului consta in varza murata. Trebuie sa fie consumata in fiecare zi pe stomacul gol, astfel incat sa aiba o eficienta maxima in tratarea constipatiei.
5. Alimentele cu un continut ridicat de fibre
Consumarea alimentelor bogate in fibre poate sa fie benefica in ceea ce priveste sanatatea tranzitului intestinal. Astfel, toata lumea trebuie sa introduca in rutina lor alimentara fasolea uscata (rosie, neagra sau alba), mazarea, lintea (verde, neagra sau rosie).
Astfel, pentru un tranzit intestinal sanatos este necesar un stil de viata sanatos, activ, in care sa se consume alimente si preparate cu un continut ridicat de fibre, dar si cu proprietati laxative.