5 idei savuroase pentru a prepara o garnitura
Daca ar trebui sa alegi un aliment pe care sa il folosesti pe post de rezerva atunci cand nu mai stii ce sa mai gatesti, ei bine atunci acesta este orezul. Foarte usor de preparat, economic si deloc greoi la stomac, acesta merge de minune atat cu pestele, cat si carnea pregatita la gratar sau felurile de mancare pe baza de sos.
Problema este ca uneori, orezul alb clasic, poate sa fie destul de fad la gust si ca à la longue, acesta poate sa devina destul de plictisitor. Din aceste motive, iti prezentam in acest articol cateva trucuri, idei si sfaturi pentru a obtine cel mai delicios orez.
Variaza lichidele pentru fierberea sa. Nu ar trebui sa te limitezi la apa pentru a fierbe orezul. Poti folosi si supa de legume sau de carne sau un amestec de apa, lapte de cocos pentru o nota tropicala, de suc de rosii si suc de lamaie. Orezul va lua toate aceste savori in timpul fierberii si va fi cel mai delicios.
Foloseste condimente si ierburi fine. Pentru a asezona de minune orezul, nimic nu se compara cu mirodeniile si ierburile fine. Astfel ca, acestea iti deschid o lume minunata a savorilor- chimion, paprika, curry, curcuma, garam masala, cardamom, ghimbir, scortisoara, coaja de lamaie… singura limita este imaginatia. Sa nu uitam nici de ierburile aromatice proaspete. Poti folosi astfel putina tibuleta maruntita, patrunjel sau coriandru.
Joaca-te cu texturile si cu savorile. Te poti juca cu texturile si cu savorile, adaugand orezului tau nuci si alte fructe uscate. Migdale maruntite, nuci caju, rosii uscate, stafide, rodie, mazare… chiar ai de unde alege.
Schimba varietatea de orez. Exista atatea varietati de orez…. deci ar fi pacat sa te limitezi la simplul orez clasic alb. Orezul basmati, orezul cu iasomie, orezul brun sau salbatic sunt cele mai bune alternative la acesta. Fiecare are propria sa savoare, textura si parfum.
Alege sa gatesti diferit orezul. Chiar daca cel mai adesea, orezul se fierbe, poti incerca si alte modalitati de preparare ale acestuia. Poti incerca fie orezul pilaf, fie orezul prajit in wok, fie risotto… chiar ai de unde alege.