Viata dincolo de filme
Prin intermediul filmului, regizorii pot tese o poveste complicata si semnificativa, care adesea inspira si atinge coarda sensibila a publicului. Cand personajele unui film reflecta natura complexa a vietii nostre, adesea simtim ca si cand ne-am pune in pielea lor. Identificarea puternica cu un personaj poate produce sentimente de incluziune si poate oferi o alta perspectiva asupra propriei vieti.
Filmele cu si despre persoane cu handicap nu sunt doar o fereastra catre lumea minunata a acestor oameni, dar pot fi, de asemenea, o buna sursa de inspiratie. Aceste filme prezinta deseori o combinatie dinamica de curaj, determinare si personaje care se straduiesc sa-si atinga obiectivele in ciuda a ceea ce li se intampla.
Iata cateva idei in acest sens!
- Gradina secreta (The secret garden) – dupa moartea parintilor, Maria, o fetita de 10 ani, ajunge in grija unui unchi rece si distant. Aici isi intalneste verisorul care nu si-a parasit camera niciodata. Impreuna exploreaza efectele vindecatoare ale prieteniei implicandu-se in reconditionarea unei gradini uitate.
- Teoria intregului (The theory of everithing) – este un studiu profund asupra impactului handicapului in relatiile interpersonale si familiale. Inspirat din realitate, filmul descrie o viata comuna, o cariera ilustra si o familia care continua sa creasca in ciuda diagnosticului crunt primit de Stephen.
- O fata de milioane (Million Dollar baby) – este despre o sportiva de succes care in urma unui accident doreste sa apeleze la eutanasie. Filmul indrazneste sa puna intrebari grele despre calitatea vietii si handicap.
- Eu sunt Sam (I am Sam) – Sam este un tata care iubeste doua lucruri: muzica si copilul. Cand autoritatile ii pun la indoiala capacitatea de a-si ingriji copilul, el incepe lupta. Este o poveste despre handicap, familie, dragoste si curaj.
Povesti uimitoare veti gasi si in filmele „Necazurile lui Gilbert Grape” (What’s eating Gilbert Grape), „Imblanzitorul de cai” (The horse whisperer), „The fundamentals of caring”, „Gattaca”, „Omul elefant” (The elephant man), „Tu nu esti tu” (You’re not you).
Daca toate acestea v-au impresionat, fie ca sunteti intr-un scauna cu rotile, folositi o saltea antiescare sau abia pasiti cu ajutorul unui cadru ortopedic, merita sa va traiti povestea la maxim! Mai mult decat atat, Magazinul Ortopedic prin site-ul www.magazinulortopedic.ro va sta la dispozitie pentru ajutor specializat!