Gandirea sanatoasa pentru reducerea naturala a anxietatii
Un scop principal al meditatiei este de a elimina gandurile haotice din mint si de a le inlocui cu un sentiment de relaxare. Meditatia este cunoscuta pentru ameliorarea stresului si a anxietatii, cercetarile de la John Hopkins sugerand ca 30 de minute de meditatie zilnica pot atenua unele simptome distructive si pot actiona ca un antidepresiv.
Pe langa meditatie, mai exista cateva remedii naturale pentru a combate starile care afecteaza psihic oamenii, astfel:
-
Dieta sanatoasa
Nivelurile scazute ale zaharului din sange, deshidratarea sau substantele chimice din alimentele procesate, cum ar fi aromele artificiale, colorantii si conservantii pot determina schimbari de dispozitie la unii oameni. O dieta bogata in zahar poate, de asemenea, influenta temperamentul. Asadar, hidratarea, eliminarea alimentelor procesate si adoptarea unei diete sanatoase, bogate in carbohidrati complexi, fructe si legume si proteine slabe sunt alegerea optima pentru un stil de viata sanatos.
2. Practicarea respiratiei profunde
Respiratia rapida, rapida este comuna cu anxietatea. Aceasta poate duce la o viteza accelerata de pompare a inimii, ameteli sau chiar un atac de panica. Exercitiile de respiratie profunda reprezinta procesul deliberat de a respira lent, uniform, adanc, ajutand la reducerea anxietatii si la echilibrul normal al organismului.
3. Aromaterapia
Aromaterapia foloseste uleiuri esentiale, parfumate pentru a mentine sanatatea si bunastarea corpului uman. Uleiurile pot fi inhalate direct sau adaugate la o baie calda. Studiile au demonstrat ca aromoterapia:
-
ajuta la relaxare;
-
ajuta sa somn profund;
-
stimuleaza starea de spirit;
-
reduce frecventa cardiaca si tensiunea arteriala.
Unele uleiuri esentiale folosite pentru ameliorarea anxietatii sunt:
-
bergamota;
-
lavanda;
-
cliseul salvie;
-
grapefruit;
-
ylang ylang.
4. Consumul ceai de musetel
O ceasca de ceai de musetel este un remediu obisnuit pentru a calma nervii si pentru a promova somnul. Un studiu din 2009 a aratat ca musetelul poate fi, de asemenea, un aliat puternic impotriva tulburarii de anxietate generalizata. Studiul a constatat ca persoanele care au luat capsule de musetel german (220 miligrame de pana la cinci ori pe zi) au avut o reducere mai mare a scorurilor pentru testele care masoara simptomele de anxietate decat cei carora li s-a administrat un placebo.