Aparatul de facut inghetata cu racire pasiva vs. aparatul de facut inghetata cu racire activa

Unul dintre cele mai apreciate deserturi, indeosebi in perioada calda, este inghetata. Aceasta dateaza din urma cu peste doua milenii, de pe timpul Imperiului Persan. Aparatele de facut inghetata sunt ceva mai noi, insa nu sunt chiar o noutate si au aparut din dorinta utilizatorilor de a prepara propriul lor desert din ingrediente de buna calitate si proaspete.

Intr-adevar, inghetata nu mai este, in ziua de azi, un lux destinat imparatilor, ci este principalul desert preferat de copii. Iar copiii trebuie sa consume numai alimente proaspete, cu un gust delicat. Aparatele de facut inghetata au rolul de a amesteca continuu ingredientele in timpul procesului de racire.

Caracteristici aparate de inghetata cu racire pasiva

Aparatele de inghetata cu racire pasiva sunt cele mai simple modele de pe piata, au un bol special si un capac cu un mixer integrat. Bolul are o constructie speciala, are pereti dubli, in care se afla un strat de material gros, care inmagazineaza frigul si care se raceste la congelator cu minim 24 de ore inainte de a fi folosit. Ulterior, amestecul de inghetata se toarna in acest bol deja racit si se fixeaza capacul cu mixer si palete de amestecare.

Inghetata este gata in cateva zeci de minute intr-un aparat de inghetata cu racire pasiva. Este important ca, la achizitionarea unui astfel de aparat, clientii sa tina cont si de puterea acestuia, precum si de capacitatea lui. Aceste aparate sunt mici si ieftine, insa necesita planificare.

Caracteristici aparate de inghetata cu racire activa

Aceste aparate de inghetata dispun de o unitate frigorifica proprie, au un mini-congelator cu compresor incorporat si realizeaza nu numai mixarea ingredientelor, ci si racirea lor. Aparatele cu racire activa nu au nevoie sa fie tinute la congelator, sunt oricand gata de utilizare, sunt portabile, racesc ingredientele in doar cateva minute de la pornire si pot prepara cate sarje de inghetata doresc utilizatorii, fara pauza si fara pregatire prealabila. In plus, inghetata obtinuta are temperatura si consistenta corecte, fiind imediat gata de consum.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.