Alergiile la nivelul pielii: alternative naturale

Alergiile la nivelul pielii apar atunci cand organismul reactioneaza la o substanta despre care crede ca este periculoasa si reactioneaza. Cel mai eficient mod de a evita alergiile cutanate este de a limita sau de a evita contactul cu alergenul. Dar daca persoana intra in contact cu alergenul, exista remedii casnice pentru abordarea simptomelor.

Exista o serie de remedii la domiciliu pe care oamenii le-au folosit de ani de zile pentru a ameliora simptomele cauzate de reactiile alergice ale pielii. Aici sunt cateva dintre ele:

  • Ovaz

Faina de ovaz are o varietate de proprietati biologic active, inclusiv componente antioxidante si antiinflamatorii. Toate acestea pot ajuta la calmarea reactiilor alergice ale pielii. Modalitatile populare de a folosi faina de ovaz pentru a trata o reactie alergica a pielii includ o baie de ovaz sau cataplasma. Ambele necesita faina de ovaz pudra. Se poate obtine faina de ovaz prin macinarea fulgilor de ovaz cumparati de la magazin intr-o pulbere fina folosind un blender, un procesator de alimente sau o masina de rasnit cafea.

  • Baie cu ovaz

Se adauga 1 cana de faina de ovaz intr-o cada cu apa calduta. Se amesteca bine faina de ovaz in apa de baie. Se cufunda corpul timp de 20-30 de minute.

  • Cataplasma cu ovaz

Se adauga 1/4 cana de fulgi de ovaz pudra intr-un vas, se adauga putin apa distilata pana cand se va obtine o pasta usor de aplicat. Se pune pasta pe zona afectata si se bandajeaza usor cu o panza umezita. Se lasa 30 de minute sa actioneze apoi se indeparteaza si se clateste zona. Se aplica o crema pentru hidratare.

Optional se pot adauga, de asemenea, 1 lingurita de ulei de nuca de cocos, patru picaturi de ulei esential de lavanda, sau chiar ambele.

  • Baie cu bicarbonat de sodiu

Se amesteca 1 cana de bicarbonat de sodiu intr-o cada cu apa calduta. Se cufunda corpul complet timp de aproximativ 15 minute. Se clateste cu un dus cald.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.