Infectia buricului: modalitati de tratament
Infectiile buricului sunt o problema frecventa, care poate afecta persoane de orice varsta, inclusiv sugari. Daca buricul este mai profund, umed si intunecat, este un teren favorabil de reproducere pentru bacterii. Transpiratia, sapunul si alte substante depozitate in cavitatea buricului pot ajuta la dezvoltarea bacteriilor si provoca infectie.
Simptomele sunt de roseata si durere usoara.
Indiferent de cauza, exista remedii simple care ajuta la tratarea problemei. De asemenea, puteti urma o anumita serie de masuri preventive pentru a evita infectia.
Infectia buricului poate fi tratata cu apa sarata, calda. Apa calda va ajuta la cresterea fluxului de sange din zona infectata, in timp ce sarea va ajuta la absoarberea umezelii din interiorul buricului. In plus, solutia salina va actiona ca un dezinfectant. Se adauga o lingurita de sare la o cana de apa calda si se amesteca pana cand se dizolva sarea. Inmuiati un tampon de bumbac in aceasta solutie si curatati zona infectata, apoi uscati bine. Pentru a combate in continuare infectia, se aplica o crema antibacteriana pe baza de apa. Se repeta o data sau de doua ori pe zi pana cand infectia dispare.
Pentru a ajuta vindecarea si pentru a preveni cresterea in continuare a bacteriilor din buric, este esential sa se mentina zona afectata curata si uscata. Pentru a curata zona, puteti folosi un sapun antibacterian. Dupa ce faceti baie, uscati zona afectata bine si tamponati-o cu crema pe baza de apa sau lotiune antibacteriana de doua sau trei ori pe zi pana cand infectia dispare.
In cazul in care infectia doare, puteti incerca sa utilizati comprese calde pentru a diminua disconfortul. Caldura de la compresele calde este eficace in alinarea durerii si va ajuta la vindecare. Inmuiati un prosop in apa calda si stoarceti excesul de apa. Puneti prosopul cald pe buric timp de cateva minute. Se repeta de mai multe ori pe zi, pentru a reduce durerea.