Ce poti face dupa o extractie de masea?
Cu toate ca inca mai sunt persoane care se tem de durerea asociata unei extractii de masea, tehnicile medicinei stomatologice au evoluat foarte mult, astfel chiar si interventiile cele mai complexe – extractiile dentare, interventii chirurgicale dentare – pot fi realizate astfel incat pacientii sa nu resimta nici un fel de durere pe parcursul acestora.
Medicii apeleaza la extractia unei masele ca la ultima solutie pentru rezolvarea unei probleme dentare sau pentru eliminarea unei surse de infectie din cavitatea bucala. Chiar si in aceste circumstante, extractia dentara este o procedura des realizata in cadrul clinicii CabinetStomatologicSector2.ro, ca urmare a complicatiilor dentare cu care se confrunta unii pacienti ai acestuia.
Ingrijirea cavitatii bucale dupa extractia de masea
Odata ce a fost supus unei astfel de interventii, un pacient trebuie sa acorde o atentie deosebita ingrijirii cavitatii bucale si igienei orale, mai ales in primele ore dupa extractie.
Astfel ca acesta trebuie sa fie foarte atent la alimentele pe care le consuma, la obiceiurile si ticurile pe care le are, pentru a nu disloca cheagul de sange format pe incizie, care are rolul de a cicatriza si vindeca zona. De asemenea, si perierea dintilor trebuie efectuata cu o mai mare atentie, in primele ore fiind necesar sa se ocoleasca zona din care a fost extrasa maseaua.
Extractii de masea | implant dentar | CabinetStomatologicSector2.ro
Restaurarea danturii, dupa extractia de masea
Indiferent daca au o singura masea lipsa sau mai multi dinti, oamenii nu trebuie sa ignore lipsa acestora deoarece, in timp, spatiul liber lasat de acestia va duce la modificari ale pozitiei dintilor inca prezenti sau chiar la retractia osoasa.
Prin urmare, acestia vor fi nevoiti sa apeleze la o solutie de restaurare a danturii. Aceasta este necesara atat din punct de vedere functional, cat si al sanatatii si chiar din punct de vedere estetic. Astfel ca una dintre cele mai bune solutii este reprezentata de implantul dentar, care este foarte asemanator cu dintele natural atat in cea ce priveste functionalitatea, cat si aspectul.
In concluzie, dupa o extractie dentara, oamenii trebuie sa ia in calcul metodele de restaurare a danturii, pentru a-si recupera functiile masticatorii si aspectul estetic ale acesteia.