Scurt ghid culinar pentru cei care viziteaza Milano

Milano satisface atat iubitorii de bucatarie italiana, cat si gastronomia internationala. Pizza, gelati si aperitive 100% italiene se afla pe lista oricarui turist.

Este in special cel mai bun loc pentru a incerca retetele bucatariei milaneze; “risotto à la milanaise” sau “risotto jaune” gatit cu sofran, osso buco sau Costolletta alla Milanese.

Toate aceste retete au fost recomandate de un milanez. Deci turistii pot sa le aleaga cu ochii inchisi.

Unde se mananca cea mai buna inghetata din Milano?

– Gelateria della Musica: una dintre cele mai populare gelaterii din Milano;

– Il Massimo del Gelato, maestrul inghetatei cu ciocolata, cu mai mult de zece retete, ciocolata alba, ciocolata Grand Marnier, si altele;

– Attimi di Gusto, care exceleaza in cele mai multe retete ca fiind cele mai neobisnuite (de exemplu, cu susan);

Unde pot turistii sa manance cea mai buna pizza din Milano?

– Spontini si specialitatea sa de pizza margherita foarte groasa cu parmezan care curge;

– Il Tegamino, pentru cea mai buna pizza napolitana din Milano.

– Toscanni, care ofera pizza putin mai avansata, insotita de cocktailuri. Specialitatea este ceapa.

Unde pot turistii sa manance cele mai bune specialitati milaneze?

– In cartierul Navigli, Trattoria Milanese promite vinuri bune, Osso buco si gremolata si Risottos cu broasca;

– Osteria Dell’Acquabella: ieftin si nemaipomenit, turistii pot opta pentru mancarurile sezoniere tipice milaneze. Se poate incerca, polenta coi bruscitt, o polenta cremoasa cu carne de vita prajita;

– Al Matarel este renumit pentru mancarurile din Milano cu siguranta, dar asta e ceva mai mult decat obisnuit.

Unde sa gasesc cele mai bune aperitive din Milano?

Milano este, de asemenea, capitala aperitivului. Turistii pot merge in toate barurile din oras intre orele 18:00 si 21:00 pentru a savura un bufet de aperitive sau pentru savurarea unui cocktail, la un pret cuprins intre 8 si 16 de euro. Apoi isi pot umple farfuriile cu pizza, paste, carnati afumati, peste si prajituri si multe altele.

Cel mai bun loc pentru un bun aperitiv? Cartierul Navigli, cu numeroasele sale baruri (dar si restaurante si magazine de epoca), in special in jurul Naviglio Grande.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.